The Audacious Beard Co – The Wood Chopper – Beard oil

THE AUDACIOUS BEARD
 WOOD CHOPPER BEARD OIL

 

Weg met jeuk en irritatie

Jeuk is onder baarddragers een veelvoorkomend probleem. Deze jeuk onder de baard heeft vaak een twee oorzaken; een droge huid en irritatie.
De droge huid ontstaat doordat het talg dat de huid aanmaakt om de huid niet te laten uitdrogen wordt opgenomen door de baardharen en er dus te weinig overblijft voor de huid eronder.
De andere oorzaak wordt veroorzaakt door de baard zelf; de baardharen krullen richting het gezicht en prikken in je huid wat voor irritatie zorgt, deze irritatie zorgt voor jeuk. 

De oplossing voor dit probleem is een goede baardolie, deze hydrateert op effectieve wijze en voorkomt hiermee uitdroging van de huid. Daarnaast maakt het de baardharen zachter, waardoor je baard minder snel in de huid prikt . Het resultaat is dat je baard niet meer jeukt en ook nog eens prachtig glanst!

In dit artikel gaan we het hebben over de Wood Chopper baardolie van The Audacious Beard Co,  een echt familiebedrijf, waarvan nu de 5e generaties de touwtjes in handen heeft.  Bij The Audacious Beard Co wordt nog op de authentieke manier geproduceerd; alles wordt met de hand gemengd en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Wat kan je verwachten

logo audacious beard co

 

De productomschrijving van The Wood Chopper baardolie is volgens de fabrikant;

‘Met zijn mix van vijf essentiële oliën en vitamine E, is The Wood Chopper verkwikkende, provocerende en pittig, met een combinatie van musky, aardachtige, houtachtige aroma’s met donkere, hete, peperige geuren.

Naast het reinigen, voeden en hydrateren, heeft de Wood Chopper ook als extra voordeel het verzachten van jeuk’

gebruiksaanwijzing

Plaats 4-6 druppels in uw handpalmen en masseer dit in baard en de huid er onder. Eventueel met een kam verder verdelen.

Zoals bij vele producten, wordt ook bij dit product aangeraden het product eerst te testen op een klein stukje huid.  Ook natuurlijke producten kunnen soms irritatie of een allergische reactie veroorzaken. 

ingrediënten

Druivenpit
Patchouli
Bergamot
Jeneverbes
Dennennaald
Vetiver
Vitamine E

Mijn ervaringen

Deze baardolie is makkelijk te doseren door middel van het pipetje. Slechts 4 tot 6 druppels zijn voldoende om de gehele baard en huid eronder te verzorgen.  Je brengt het product aan op de handpalm, waarna je het over de handen verdeeld en vervolgens in de baard masseert. Bij een langere baard kan een kam handig zijn om de olie goed te verdelen.

Vergeet niet ook de huid onder de baard mee te nemen, ook deze wordt uitstekend verzorgd door de baardolie. Zo voorkom, en behandel je, jeuk en irritatie die door de baard kan ontstaan.

Na gebruik voelt de baard zachter en ruikt hij heerlijk. De baardolie bestaat uit vier essentiële oliën, welke ondertonen van hout, aarde en peper bevatten. Echte mannelijke geuren dus! De geur is subtiel, zodat het product prima te gebruiken is naast uw parfum.

Onze mening; een perfecte baardolie die de baard en huid verzorgd en verzacht en daarbij ook nog een heerlijke subtiele geur heeft, een aanrader dus!

verpakking en verkrijgbaarheid

Als je een bestelling plaatst bij The Audacious Beard Co en je kiest voor de optie het te laten inpakken, dan krijg je ook wel echt een cadeautje thuis! Er wordt zichtbaar veel aandacht besteed aan het inpakken.

Hiernaast zie je hoe ik mijn producten thuis kreeg. In dit pakketje zat naast de The Wood Chopper baard olie ook een Beard Shampoo bar.

De producten van The Audacious Beard Co worden niet in doosjes verpakt, voor verzending worden ze ingepakt samen met een informatief kaartje, waarop de productinformatie en gebruiksaanwijzing staat.

De baardolie zit in een amberkleurig flesje met zwarte pipetdop. Het etiket is zwart en bevat in het wit het logo en de naam. Op de achterzijde staan tevens de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum.

De baardolie is verkrijgbaar bij verschillende webshops en de webshop van de The Audacious Co in flesjes van 10ml voor de prijs van van €16,95.

MensScene heeft ook een review geschreven over de Shampoo Bar van The Audacious Beard, klik hier om deze te lezen.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close