Moskinto – Muggenpleisters

MOSKINTO®

Muggenpleisters

Plak de jeuk weg

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan heerlijk weer, vakanties, lange gezellige avonden en heerlijk bbq'en.  De zomer brengt veel positiefs, maar ook enkele negatieve dingen. Als ik een negatief punt moet benoemen dan kom ik al snel uit bij die akelige muggen! Elke zomer weten ze me te vinden en bezorgen ze me jeuk en slapeloze nachten.

Ik weet dat ik de muggenbulten gewoon met rust moet laten om ze snel te laten wegtrekken, maar de jeuk is vaak zo heftig dat ik gewoon 'moet' krabben, vaak met wondjes als gevolg.

Gelukkig is hier nu iets voor; MOSKINTO® de intelligente pleister tegen jeukende muggenbulten en insecten beten. Laten we snel kijken hoe het werkt en of het werkt!

Productomschrijving

Moskinto omschrijft het product als:

'De Moskinto pleisters werken even eenvoudig als effectief!
Je plakt ze direct over de jeukende muggenbult.
De pleister zorgt ervoor dat de druk van de muggenbult wordt verminderd en daardoor neemt de jeuk snel af.
Moskinto is de intelligente pleister tegen jeukende muggenbulten.'

De Pleister

Kenmerken

Samenstelling pleister:

polyester
polyurethaanmet
huidvriendelijke acrylaatlijm

  • Geeft binnen 10 - 20 minuten na het aanbrengen van de pleister direct op de beet langdurige verlichting.
  • Na 4-7 dagen laat de pleister vanzelf los, eerder verwijderen is mogelijk.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en mensen met een gevoelige huid.
  • Moskinto pleisters bevatten geen chemicalien of hulpstoffen.
  • Pleisters van polyester en polyurethaanmet huidvriendelijke acrylaatlijm.
  • De pleisters zijn latexvrij.
  • Afmeting pleisters 27 mm x 20 mm.
  • CE gemarkeerd medisch hulpmiddel.
  • Het kleine handige plastic doosje om mee te nemen bevat 24 pleisters.

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing van het product luidt:

'Haal 1 pleister van het folie, wanneer u de pleister los haalt wordt deze geactiveerd.
Plak de pleister over de muggenbult.
Na 10-20 minuten zal de jeuk afnemen.

Ervaring heeft geleerd dat de jeuk zo goed als volledig zal verdwijnen.
De pleister kan 4 tot 7 dagen blijven deze zal vanzelf loslaten en is waterbestendig.'

Onze ervaring

Een pleister tegen  jeuk en zwelling bij insectenbeten klinkt goed, maar werkt het ook? Ik had mijn twijfels, voornamelijk doordat de pleister geen werkzame bestanddelen bevat.

Het jeukverminderende effect van de pleister zou komen doordat het de huid iets lift, waardoor het het ontstaan van een muggenbult vermindert. Een muggenbult ontstaat, doordat het lichaam histamine aanmaakt nadat de mug 'gif' ingespoten heeft om te voorkomen dat het bloed van zijn slachtoffer gaat stollen. Doordat de huid iets opgetild wordt, wordt de ophoping van histamine verminderd wat zorgt voor minder jeuk. Verder zorgt de pleister dat krabben bemoeilijkt wordt, waardoor de histamine niet verder verspreid wordt onder de huid, en het dus niet voor extra jeuk kan zorgen.

Ik kon de pleisters al snel testen op mijn handrug, waar een opkomende muggenbult zichtbaar werd. Pleister erop en afwachten maar!
De eerste minuten merkte ik vrijwel geen verschil, maar na een klein kwartiertje ontdekte ik dat de lichte jeuk niet heftiger werd. Normaal gesproken zou ik de muggenbult nu wel als heel vervelend ervaren hebben en begonnen zijn met krabben. Na 25 minuten merkte ik vrijwel niets meer van de muggensteek.

Inmiddels heb ik de pleisters op meerdere muggenbeten gebruikt en het werkt! Wel merk ik dat het belangrijk is de pleister direct te plakken na de steek. In de ochtend een pleister plakken op een muggenbult die in de nacht is ontstaan heeft het vrijwel geen jeukstillend effect, wel voorkomt het krabben.

Conclusie; de pleisters werken goed op 'verse' muggensteken, het verlicht zwelling en jeuk. Op oudere muggenbulten voorkomt het krabben, dat extra klachten en wondjes voorkomt. De pleisters bevatten geen medicijnen of andere chemische bestanddelen, wat het gebruik erg veilig maakt. Ik ben positief!

verpakking en verkrijgbaarheid

De pleisters zijn verkrijgbaar in een handig doosje met 24 stuks. Het doosje heeft een handige schuifsluiting waardoor het goed gesloten blijft als het in je tas of jas zit. Het houdt de pleisters op zijn plek en in goede conditie.

Het doosje is gemaakt van half transparant plastic en voorzien van een etiket aan beide zijden. Op de voorzijde is het bedrijfslogo geplaatst en de MOSKINTO® mug. Op de achterzijde staan de productomschrijving, gebruiksaanwijzing en de samenstelling van de pleister.

De producten van MOSKINTO® worden op de Nederlandse markt gebracht door Mediphos OTC Consumer Health BV.  Voor verdere informatie verwijzen wij u dan ook naar deze onderneming.

De pleisters wordt verkocht door Mediphos OTC zelf, via; https://www.jeukendemuggenbulten.nl/ en http://www.topgezondheidsproducten.nl/

Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij diverse zelfstandige drogisterijen, apotheken en online verkopers.

De prijs voor een set van 24 pleisters is €6,75.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close