Kusala Gifts – Ambachtelijke zepen

KUSALA GIFTS

AMBACHTELIJKE ZEPEN

 

Ambachtelijk uniek

Naast de vele grote merken vinden wij van MensScene het ook leuk om u kennis te laten maken met kleinere ondernemingen. In dit bericht besteden we aandacht aan twee zepen van het merk Kusala Gifts.

Kusala Gifts ontstond in 2014 toen Karin Berkhoudt haar zeepatelier startte in een oud schoolgebouw in Rotterdam West. Daar produceerde zij reinigende en verzorgende zepen. Deze zepen worden op een milieuvriendelijke en maatschappelijk betrokken wijze geproduceerd.

De zepen bevatten alleen natuurlijke ingrediënten (m.u.v. de synthetische natronloog, welke vereist is voor het verzepingsproces) van zoveel mogelijk biologische teelt. Ingrediënten welke vaak gebruikt worden zijn; kokosmelk, geitenmelk en yoghurt. Deze bestanddelen zorgen voor een mooi cremig schuim dat zacht en voedend voor de huid is. Aan deze basisingrediënten worden vaak helende kruiden, als kamille, goudsbloem of brandnetel toegevoegd.

Het meest bekend staan de zepen om de heerlijk geurende melanges van etherische oliën welke worden toegevoegd aan de Kusala Gifts zepen, deze zorgen voor een heerlijke geur en blij gevoel!

Wij hebben voor u de Ambachtelijke Actieve Kool + Kokosmelk en de Keltisch Zeezout + Kokosmelk zepen getest en vertellen u er graag over in dit bericht!

Kusala gifts logo

 

De naam Kasula Gifts

De naam Kusala Gifts is niet zomaar gekozen; er is bewust gekozen voor een naam die past bij de doelstelling en werkwijze van de onderneming.

Kusala Gifts werkt, zoals eerder vermeld, op een milieuvriendelijke en maatschappelijk betrokken wijze. Niet alleen het gebruik van natuurlijke (vaak biologische) ingrediënten, maar ook het vermijden van palmolie draagt bij aan een beter milieu. Palmolie productie leidt tot enorme natuurschade in de vorm van ontbossing, zoals in Zuidoost Azië momenteel duidelijk geworden is.  Ook door het aanbieden van harde zepen draagt zij bij aan een beter milieu; er is immers geen plastic verpakkingsmateriaal nodig om het product te kunnen verkopen. En zo ook geen risico dat dit vervolgens in het milieu terecht komt.

Restant stukken zeep schenkt Kusala Gifts aan een kerk in Rotterdam die het verder verdeelt onder de bevolking die het zonder hulp van anderen het niet zouden redden.

De missie van Kusala Gifts is het creëren van goede karma voor de wereld, door bij te dragen aan positieve alternatieven van produceren en consumeren. Vandaar dat er gekozen is voor de naam 'Goede Karma' alleen dan in de Pali taal, de taal die gebruikt wordt in de oude geschriften van het Theravada-boeddhisme.

 

Twee van de Zepen

kusala zeep actieve kool beautyblog mannen
kusala zeep keltisch zeezout beauty blog mannen

ACTIEVE KOOL ZEEP MET KOKOSMELK

KELTISCH ZEEZOUT ZEEP MET KOKOSMELK

Omschrijving

Deze zeep is speciaal geschikt voor mannen. De zeep heeft een mooi egale zwarte kleur en een diepe geur, met een zware basis van cipres en rozemarijn etherische oliën, afgewerkt met de iets zoetige scharlei etherische olie. De zwarte kleur is verkregen door toevoeging van actief koolpoeder, dit superfijne poeder heeft een zeer reinigende werking door de gigantische oppervlakte en een aantrekkingskracht op andere deeltjes. Actief koolpoeder wordt veel gebruikt in geneeskunde en waterzuivering om gifstoffen en andere ongewenste stoffen te onttrekken. Verder is deze zeep gemaakt met kokosmelk wat zorgt voor een cremig, hydraterend en voedend schuim dat heerlijk zacht is voor de huid.

Omschrijving

De Kusala zoutzepen bestaan voor meer dan 30% uit zout en hebben een unieke reinigende werking. Bij gebruik veranderen ze in scrubbende zepen die heerlijk schuimen, dode huidcellen verwijderen, de bloeddoorstroom bevorderen, en de huid zacht en soepel maken. Omdat zout het schuimen van zeep tegenwerkt is deze zeep gemaakt met extra veel kokosboter die hiervoor weer compenseert met een sterk reinigende en schuimende werking. De zeep is verder gemaakt met kokosmelk dat zorgt voor een crèmig, hydraterend en voedend schuim dat heerlijk zacht is voor de huid. Dit heerlijke zeepblok is gemaakt met Keltisch zeezout, reinigende en voedende groene klei, en een pittig-zoete combinatie van wierook, patchouli, marjolein en etherische oliën van grapefruit.

Ingrediënten

verzeepte olijfolie, verzeepte kokosboter, verzeepte shea boter, kokosmelk, glycerine, verzeepte rijstolie, verzeepte avocado olie, verzeepte castorolie, cipres, rozemarijn, en scharlei etherische oliën, actieve koolpoeder, linalol, d-limonene

Ingrediënten

verzeepte kokosboter, Keltisch zeezout, glycerine, verzeepte shea boter, kokosmelk, verzeepte avocado olie, verzeepte castorolie, groene klei, marjolein, grapefruit, wierook, en patchouli etherische oliën, d-limonene

 

ruime collectie

 

Onze ervaringen

Algemeen
Ik ben altijd best huiverig als ik een zeep ga gebruiken als gezichtsreiniger. Zeep heeft de laatste jaren een negatief imago gekregen als het gaat om huidverzorging, zo zou het onder andere  de huid uitdrogen en zorgen voor een gevoelige huid. Deze berichten hebben ervoor gezorgd dat ik altijd wat voorzichtig ben met het gebruik van zepen.
Al bij het eerste gebruik van de Kusala zepen merkte ik een groot verschil in vergelijking met de meeste andere zepen. Het schuim is eerder een crème te noemen, heel zacht en romig. Als ik het product van mijn gezicht spoel bemerk ik geen trekkerig gevoel, en ook na enige tijd ziet mijn huid er niet droger uit dan voorheen. Natuurlijk kan het effect op elke huid anders zijn, daarom raad ik altijd aan goed te kijken naar hoe je huid reageert op nieuwe producten.
De zepen halen vuil en overtollig vet extreem goed van de huid en laten een heerlijke milde geur achter. De zepen zijn ook te gebruiken als douche- en badproduct en natuurlijk als handzeep.
Mijn oordeel over de zepen van Kusala Gifts is dat ze zeker niet slechter zijn dan vele andere gezichtsreinigers en dat ze zeker beter zijn dan de regulier verkrijgbare zepen. Ik ben enthousiast!

 

Aktieve kool + kokosmelk
Deze zeep is ontwikkeld voor de man, maar ook zeker geschikt voor vrouwen! Ik heb een voorkeur voor zware geuren in parfums en dus vind ik deze zeep met rozemarijn en cipres dan ook erg fijn ruiken.
De zeep geeft een heerlijk crèmeachtig schuim, welke heerlijk aanvoelt op de huid. De zeep reinigt en verzorgd de huid op milde wijze, waardoor mijn huid na gebruik zacht en schoon aanvoelt.
Actieve kool wordt veel toegepast in (agressieve) producten voor mensen met een onzuivere huid en/of acne. Doordat deze zeep van Kusala Gifts naast de actieve kool ook verzorgende bestanddelen bevat is het een milde reiniger en ook prima te gebruiken door mensen die geen onzuivere huid hebben.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een heerlijk reinigend en verzorgend product vind voor mijn handen, lichaam en gezicht.

Keltisch zeezout + kokosmelk
Over de werking van Keltisch zeezout is al veel geschreven, zo zou het kunnen helpen bij huidproblemen als psoriasis en eczeem. Het is dan ook niet raar dat Kusala Gifts dit ingrediënt gebruikt in deze zeep. Naast deze werking zorgt het zout ook voor een andere structuur van de zeep, waardoor de zeep een scrubbende werking krijgt. Het scrubbende effect is vrij mild doordat de zeep heerlijk schuimt, hierdoor glijden de zoutdeeltjes als het ware over de huid. Het schuim is eerst ligt en luchtig, maar als je het verder opschuimt tussen de handen wordt het bijna een crème.
De geur van de zeep is unisex, maar toch vrij mannelijk door de toevoeging van patchouli  en wierook. 
Doordat de zeep zouten bevat (en dus een wat uitdrogend effect zou kunnen hebben) en scrubbend werkt, raad Kusala Gifts dagelijks gebruik af. Ik heb de zeep twee maal per week gebruikt en dat gaat prima. Het zorgt voor een grondige reiniging en de verwijdering van dode huidcellen op een prettige wijze.

 

Verpakking en verkrijgbaarheid

De Kusala Gifts zepen zijn beschikbaar als rechthoekige stukken met wikkel en als bloemvormen welke wordt verpakt in leuke kleurrijke cadeauverpakkingen.

De door ons geteste zepen hadden het rechthoekige model. De zepen hebben een mooi ambachtelijk uiterlijk, dus geen kaarsrechte randen en zo hier en daar een klein luchtbelletje. De zepen zijn voorzien van kartonnen wikkels welke zijn bedrukt met de merk- en productnaam en een leuke florale print.

Naast de ambachtelijke zepen biedt Kusala Gifts ook verschillende accessoires, zoals  zeepschaaltjes waardoor je zeep langer meegaat,  washandjes van met de hand gehaakt biologische hennep. Daarnaast is het ook mogelijk om workshops ambachtelijke zeep maken te volgen in het zeepatelier of het e-book aan te schaffen en zelf thuis aan de slag te gaan.

De producten van Kusala Gifts zijn naast hun eigen webshop ook verkrijgbaar bij andere (online) verkooppunten, een overzicht van deze verkooppunten vindt u HIER.

De door ons geteste zepen kosten bij de webshop van Kusala Gifts  €5,95.

 

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close