Jack Black – Intense Therapy Lip Balm

JACK BLACK
INTENSE THERAPY LIP BALM

EEN PLUS EEN IS TWEE

Ik moet bekennen dat ik een echte Lippenbalsem verslaafde ben. Ik heb er altijd meerdere in mijn bezit; in mijn tas, nachtkastje, de tafellade, ze zijn steeds binnen bereik! In de loop der jaren heb ik veel merken geprobeerd, maar slechts enkele blijf ik vaker kopen.

Dit bericht gaat over een van de favorieten, de Jack Black Intense Therapy Lip Balm. Deze is niet alleen favoriet vanwege de geur of mijn ervaringen ermee, maar zeker ook vanwege de hoge SPF (sun protection factor / zon beschermingsfactor). Met een SPF van 25 is dit echt een van de weinige lippenbalsems waarmee je je lippen echt goed beschermd tegen UV-straling.

Jack Black is een merk dat zich uitsluitend bezig houd met het ontwikkelen van producten voor mannen, waarbij ze geloven dat een goede huidverzorging begint met de beste ingrediënten. Dit is zeker te merken in dit product!

Jack Black Lip Balm mirror

Wat kan je verwachten

Deze verzachtende balsem is verrijkt met superieure huidverzorgers en antioxidanten, waardoor het droge, gesprongen en geïrriteerde lippen verzorgd en verzacht. In tegenstelling tot wasachtige lipproducten dringt het snel in om onmiddellijke verlichting te geven. Tevens biedt het een breed spectrum bescherming tegen de zon met een SPF van 25.

Geurvrij -Kleurstof vrij -Dermatologisch getest

Actieve bestanddelen

* UVA- en UVB-absorptiemiddelen; Avobenzone (Parsol 1789) en Octinoxate – beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
* Sheaboter en avocado-olie; verzachten en verzorgen de lippen.
* Vitamine E en groene thee-extract; antioxidanten die de lippen beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-geïnduceerde vrije radicalen.
* Zwarte thee en Bramen voor een zachte en subtiele zoete smaak.

ingredienten

Octinoxaat 7,5%
Avobenzone 3,0%
Natuurlijke munt
Sheabote
Avocado olie
groene thee blad extract
tocopeheryl acetaat (vitamine E)
zwarte thee en bramen

Assortiment Jack Black Lip Balms

Jack Black Assortiment Lip Balm

gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing voor de Jack Black Lip Balm is zoals gebruikelijk bij een lippenbalsem.  Aanbrengen op de lippen zodra de lippen droog aanvoelen of extra verzorging/verzachting nodig nodig hebben.

Indien je de lippenbalsem gebruik vanwege de UV-bescherming, dan moet het 30 minuten voor blootstelling aan de zon worden aangebracht.

Mijn ervaringen

Zoals ik al omschreef zijn de lippenbalsems van Jack Black een van mijn favorieten. Naast de eerder omschreven zonnebescherming is verzacht het de lippen enorm. Ook bij ‘licht’ gesprongen lippen geeft het gelijk een verzachtend gevoel.

De lippenbalsem heeft het uiterlijk van Vaseline, maar daar houdt de vergelijking dan ook gelijk op. Zodra je het op de lippen aanbrengt smeert het makkelijk uit, het voelt veel lichter dan Vaseline en laat ook veel minder glans achter.

Het aanbrengen kan direct uit de tube (makkelijk door de afgeschuinde bovenzijde) of via de vinger. Beide gaat makkelijk! Het blijft lang op de lippen zitten, op een normale dag is 3 keer aanbrengen voor mij voldoende. Voor de zonbescherming is het op zonnige dagen nodig het vaker aan te brengen, vergelijkbaar met een zonnebrandcrème.

De lippenbalsems van Jack Black zijn verkrijgbaar in heerlijke geuren/smaken; Grapefruit & Ginger, Black Cherry & Pomegranate, Asian Pear & White Tea, Mint Tea & Shea Butter, Lemon & Chamomile,  Shea Butter & Vitamin E en de hier omschreven Black Tea & Blackberry, mijn favoriet!

Verpakking en verkrijgbaarheid

De lipbalsem van Jack Black zit verpakt in een kleine tubes van 7 gram. De tube is blauw, met een zwarte draaidop. De tube is verpakt in een blauw doosje met op de voorzijde een afbeelding van de tube en op de achterzijde een korte beschrijving, gebruiksaanwijzing en de lijst van ingrediënten.

De poducten van Jack Black zijn nog niet volop verkrijgbaar in Nederland, althans niet in de gebruikelijke apotheken en drogisterijen. Gelukkig zijn er voldoende websites die de producten verkopen, veelal vanuit de UK maar ook enkele in Nederland. Een voorbeeld van een goede webshop is MANKIND, een Engelse webshop waar de verzendkosten gratis zijn!

De prijs van de Jack Black Intense Therapy Lip Balm varieert per winkel iets, maar gemiddeld betaal je ongeveer €8,95 voor een exemplaar.

Jack Black Lip balm

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close