Etos – Styling Shaper Extreme Strong

ETOS

STYLING SHAPER EXTREME STRONG

 

Extreme hold

De tijd dat het gebruik van stylingproducten alleen iets voor vrouwen was, ligt al lang achter ons. Steeds meer mannen kiezen een kapsel waarbij een goed stylingsproduct onmisbaar is.

Een grappig weetje is dat mannen al voor het jaar 200 voor Christus producten in het haar aanbrachten om hun haar in model te houden! Er is een opgraving geweest waarbij een haargel gelijkend product gevonden is op het haar van een man, het ging om een mengsel van plantaardige olie en hars van pijnbomen.

Het assortiment stylingproducten voor de vrouw is altijd wel vrij groot geweest, maar de laatste jaren wordt ook ingespeeld op de vraag naar producten speciaal voor de man.  Ook Etos reageerde op deze vraag, zij lanceerden in 2016 een mooie collectie haarproducten voor mannen met zeer gunstige prijzen.

Eén van deze producten is de Styling Shaper, welke we in dit bericht zullen bekijken.

Etos Styling shaper

 

Productomschrijving

Etos omschrijft hun Styling Shaper als:
'Shaping paste die het haar een warrig effect geeft mét een extreem sterke hold en langdurige fixatie.
De Shaper is makkelijk uit te wassen.
'

 

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing luidt:
'Breng de Styling Shaper aan op droog of handdoekdroog haar.
Verdeel het over je haar en kneed vervolgens het haar in model'.

Ingredienten

Etos Men Hair Assortiment

Aqua, Alcohol Denat., VP/VA Copolymer, PVP, Phenoxyethanol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, Parfum, PEG12, Dimethicone, Sodium Styrene/Aclylatis Copolymer, Ethylhexylglycerin, Hexyl Cinnamal, Linalool, PEG-90M, Limonene, Sodium Lauryl Sulfate, Geraniol, Sodium Hydroxide.

Etos haarstylingproducten voor mannen

 

HOLD FACTOR

HAARWEETJES

Etos vermeld op hun stylingproducten een getal tussen de 1 en 5. Dit getal geeft de Hold Factor weer, hoe hoger het getal sterker de hold!

Zo geeft een product met een Hold Factor 1 een natuurlijk, vrijwel onzichtbare hold, waarbij het haar nog gecontroleerd kan bewegen.

Hold Factor 5 zorgt voor een kapsel dat perfect in model blijft ook onder extreme omstandigheden!

holdscheme etos hairproducts
  • Dagelijks besteden we gemiddeld minder dan 15 minuten aan ons haar.
  • Je hebt ongeveer 120.000 tot 150.000 haren op je hoofd, maar per dag verlies je gemiddeld 50 tot 100 haren.
  • Voor het beste resultaat hou je hair spray ongeveer 30 cm van je hoofd af en spuit je in een constante stroom heen en weer.
  • Haarstylingproducten blijven heel lang goed. Alleen extreme hitte of kou heeft invloed.
  • 36% van alle tienerjongens gebruikt haarspray of styling gel.

 

Onze ervaring

De Etos Styling Shaper is een dikke, witte en half-transparante gel. Het heeft een heerlijke mannelijke geur, die ik het beste zou kunnen omschrijven als fris maritiem.

De substantie is iets dikker dan een gewone haargel, maar net zo makkelijk in gebruik als een gewone haargel in pot. Het product is makkelijk te verdelen over je handen en vervolgens het haar. Een groot voordeel van deze Styling Shaper is dat het niet plakt, zelfs niet aan de handen tijdens het aanbrengen en stylen.

Het product geeft mijn lange haar een flexibele styling; mijn haar kan nog bewegen, maar blijft wel in model. De Styling Shaper is niet zichtbaar in het haar, het geeft geen glans of wetlook effect. Het product wekt het idee alsof mijn haar van nature goed zit. Dit maakt het product voor mij een soort van haarversteviger om wat extra volume en hold te geven aan mijn haar. In korter haar geeft het product meer hold en is het haar wat minder 'flexibel' dan in mijn lange haar. Ook hier is het zo goed als onzichtbaar en houdt het het haar lang in model. 

De holdfactor 5 staat hier dan ook voor de lange werking van het product, niet voor een extreme kracht. Extreme kapsels zijn er niet mee te maken, wel mooie natuurlijke looks.

 

Verpakking en verkrijgbaarheid

Etos heeft de stylingproducten voor de man voorzien van donker blauwe verpakkingen met zilver accenten, dit geldt dus ook voor de Styling Shaper. Dit product zit in een blauw potje met zilverkleurig draaideksel.

De bedrukking op de voorzijde toont de merk- en productnaam, productomschrijving, hold factor en het woord 'men' welke op een speelse manier zijn weergegeven door het gebruik van verschillende lettertypen en lettergrootte. Op de achterzijde staan de gebruiksaanwijzing en een lijst van ingrediënten.

De Styling Shaper is verkrijgbaar bij elke Etos drogisterij in een verpakking van 75ml voor slecht €1,25.

MensScene heeft ook de Powerglue Gel Extreem Strong van Etos getest, dit review vindt u HIER.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close