Etos- Powerglue Gel Extreme Strong

ETOS POWERGLUE GEL EXTREME STRONG
 

Extreme hold

Haarstylingproducten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten; gel, wax, clay, mouse, haarlak en zo kan ik nog wel even door gaan. Naast de vele soorten stylingproducten is ook het aantal verschillende merken enorm. Vaak zijn het merken die zich volledig richten op haarverzorging- en stylingproducten, maar er zijn ook een aantal (drogisterij)winkelketens die deze producten onder eigen naam op de markt brengen, zoals Etos. Etos is opgericht in 1919 als coöperatie voor de medewerkers van Philips, waarna het in 1939 privatiseerde en de naam Etos kreeg. Inmiddels heeft het bedrijf zijn kwaliteiten wel bewezen, zo is het meerdere malen verkozen tot 'Beste drogist van Nederland' en 'Beste Winkelketen, categorie Drogist'. In dit bericht bekijken we de Powerglue Gel Extreme Strong van Etos. Het is één van de producten uit het eigen merk assortiment van de drogisterijketen, welke speciaal ontwikkeld is voor de man. Met deze producten laat Etos zien dat ze niet alleen een goede winkelketen zijn, maar dat ze ook een goed en betaalbaar eigen merk hebben. Laten we kijken hoe Etos de Powerglue Gel omschrijft en wat wij van MensScene er van vinden!
etos powerglue gel
 

Productomschrijving

Etos omschrijft hun Powerglue Gel als: 'Gel die niet plakt na het opdrogen en je haar extra volume geeft. Geeft 24 uur lang een extreem sterke hold en is makkelijk uit te wassen.'

 

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing luidt: 'Breng de Powerglue Gel aan op droog of handdoekdroog haar. Verdeel het product over het haar en breng het vervolgens in model'.

gehele assortiment voor mannen

Ingredienten

Etos haarstylingproducten voor mannen

Aqua, Alcohol Denat., PVP, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Phenoxyethanol, PEG-32, Carbomer, Parfum, Ethylhexylglycerin, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Geraniol, Triethanolamine.

 

Haarstyling weetjes

Hold Factor

  • Dagelijks besteden we gemiddeld minder dan 15 minuten aan ons haar.
  • Je hebt ongeveer 120.000 tot 150.000 haren op je hoofd, maar per dag verlies je gemiddeld 50 tot 100 haren.
  • Voor het beste resultaat hou je hair spray ongeveer 30 cm van je hoofd af en spuit je in een constante stroom heen en weer.
  • Haarstylingproducten blijven heel lang goed. Alleen extreme hitte of kou heeft invloed.
  • 36% van alle tienerjongens gebruikt haarspray of styling gel.
Etos vermeld op hun stylingsproducten een getal tussen de 1 en 5. Dit getal geeft de Hold Factor weer, hoe hoger het getal sterker de hold! Zo geeft een product met een Hold Factor 1 een natuurlijk, vrijwel onzichtbare hold, waarbij het haar nog gecontroleerd kan bewegen. Hold Factor 5 zorgt voor een kapsel dat perfect in model blijft ook onder extreme omstandigheden!
 

Onze ervaring

De Etos Powerglue Gel is een transparante gel met een heerlijk frisse, mannelijke geur. De gel is verpakt in een handige knijptube, waardoor het makkelijk te doseren is. Door de 'vloeibare' vorm is het goed egaal te verdelen over het haar. De gel is te gebruiken op handdoekdroog haar, maar het effect is sterker bij gebruik op droog haar. Het product is zoals de naam al aangeeft een glue (lijm), het product droogt dus hard op (zeker bij gebruik op droog haar). Doordat het hard opdroogt, blijft het haar goed in model ook bij wind en lichte regen. Wil je je haar restylen dan is het product makkelijk uit te kammen. Daarnaast kun je met behulp van een beetje water de gel weer 'oplossen' waardoor het haar opnieuw in model te brengen is zonder gel te hoeven toevoegen. De Powerglue Gel van Etos is zeer geschikt om kort haar in model te houden, of zowel kort als lang haar een 'wetlook' te geven. Hierdoor is het een prima gel voor iedereen die op zoek is naar een no-nonsense stylingproduct met sterke hold.

Verpakking en verkrijgbaarheid

Etos heeft de stylingproducten voor de man voorzien van donker blauwe verpakkingen met zilver accenten, dit geldt dus ook voor de Powerglue Gel. Dit product zit in een platte blauwe statube met zilverkleurige flipdop. De bedrukking op de voorzijde toont de merk- en productnaam, de hold factor en het woord 'men' welke op een speelse manier zijn weergegeven door het gebruik van verschillende lettertypen en lettergrootte. Op de achterzijde staan de productomschrijving, gebruiksaanwijzing en een lijst van ingrediënten. De Powerglue Gel is verkrijgbaar bij alle Etos winkels in een verpakking van 300ml voor een prijs van slechts €2,99 en in een pot van 250ml voor €2,49.

MensScene heeft ook de Styling Shaper Extreem Strong van Etos getest, dit review vindt u HIER.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf. De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close