Dueto Parfums – Uber

DUETO PARFUMS
UBER

 

Houtachtig & Kruidig

In dit bericht besteden we aandacht aan een Niche Parfum van het parfumhuis Dueto Parfums. Het parfum met de naam Uber is een unisex parfum dat in 2014 werd uitgebracht en van de hand is van parfumeur Michel Girard.

Dat Michel Girard een getalenteerd parfumeur is blijkt wel uit de mooie lijst parfums die hij creëerde. Eén van zijn meest bekende, en succesvolste, parfum die hij voor man mee ontwikkelde is de One Million van Paco Rabanne.

Dueto Parfums is parfumhuis gevestigd in Parijs en opgericht in 2010. Ze zijn gestart met de ambitie om hippe & coole parfums te ontwerpen voor trendy mensen over de hele wereld. Dueto Parfums worden gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, die zonder compromis zijn geselecteerd en worden geharmoniseerd door de beste experts.

Inmiddels hebben ze 8 geuren in hun assortiment, waarvan we nu dus de Uber verder gaan beschrijven.

 

geurbeschrijving

Dueto Uber is een pittig, diep nachtelijk parfum, alleen voor degenen die graag risico's nemen. Het heeft een verbazingwekkende diepe, houtachtige geur waardoor het mysterieus en onweerstaanbaar is. Het opent met pittige Gember gevolgd door een spice duo: Davana en Koriander. De Ladanifer, Vetiver en Geranium geven de geur een licht gekarameliseerde zoetheid die voldoende gebalanceerd is om de zwoelheid te behouden. De Agarhout-, Musk-, Amber- en Patchoeli opbouw vormen een uitstekende symfonie van aroma's die je minstens één keer in je leven moet ruiken. 

Het parfum wordt omschreven als een nachtelijk parfum, maar door de zoetige harttonen is het parfum ook prima overdag te gebruiken. Het is een opvallende geur, voor mensen die houden van houtachtige geuren houden maar toch op zoek zijn naar iets vernieuwends!

Het parfum is  geclassificeerd als houdachtig kruidig.

 

verpakking en verkrijgbaarheid

De Dueto Parfums, muv van de Bijou geuren, zitten in identiek gevormde flessen. Deze flessen hebben een cilndervorm, waarvan de bovenzijde smaller toeloopt. De doppen hebben een conische vorm, die juist naar boven toe wijder uitlopen.

Bij de Uber variant is gekozen voor een donker grijze kleur als basiskleur voor de fles en een zwarte dop. De verdere bedrukking van de fles is gedaan is metallic oranje, wat super opvalt op het donker grijs.

De bedrukking bestaat naast de merk- en de parfumnaam ook uit een opsomming van vele grote wereldsteden, waarmee ze laten zien dat ze zich richten op een wereldwijd publiek.

De verpakking past perfect bij de geur; het grijze geeft de 'standaard' basisnoten van de geur weer en het oranje symboliseert de vernieuwende en frisse tonen die de geur verder completeren.

Bij de aankoop zit de fles verpakt in een kartonnen doos met dezelfde bedrukking als de fles.

Dueto Parfums maakt Niche parfums, wat inhoud dat ze een exclusief karakter hebben en dus niet verkrijgbaar zijn bij de reguliere parfumeries. Wel zijn de parfums verkrijgbaar bij de exclusievere parfumhuizen en online, onder andere via de webshop van Dueto Parfums.

De prijs voor dit parfum, met een inhoud van 100 milliliter, is €95,00.

MensScene heeft ook een review geschreven over Citiver, een andere geur van Dueto Parfums, klik hier om deze te lezen.

MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close