Dueto Parfums – Citiver

DUETO PARFUMS
CITIVER

 

Houtachtig & Aromatisch

Niche geuren worden vaak gezien als zeer exclusief en daardoor extreem kostbaar. De parfums van Dueto Parfums zijn niet verkrijgbaar bij de reguliere parfumerie, maar zijn zeker niet duurder dan de gemiddelde parfums.

In dit bericht gaan we kijken naar Citiver een unisex parfum waarmee Dueto Parfums in 2013 op de markt kwam. Het parfum is een creatie van parfumeur Ursula Wandel. Zij maakte eerder heren geuren voor Cerutti en Boss Soul voor Hugo Boss.

Dueto Parfums is parfumhuis gevestigd in Parijs en opgericht in 2010. Ze zijn gestart met de ambitie om hippe & coole parfums te ontwerpen voor trendy mensen over de hele wereld. Dueto parfums worden gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit die zonder compromis zijn geselecteerd en worden geharmoniseerd door de beste experts.

Dueto Parfums heeft inmiddels 8 geuren op de markt gebracht; 6 in dezelfde lijn als Citiver en twee oriëntaalse geuren welke ze Bijou genaamd hebben.

Dueto Parfums Citiver

 

geurbeschrijving

Citiver is zoals de naam al doet vermoeden een parfum met als basisnoot Vetiver. Toch is dit parfum anders dan vele andere geuren die in deze categorie vallen. En dus ook zeker het proberen waard als deze geurgroep niet jou meest geliefde geuren bevat.

De houtachtige en grasachtige tonen van de Vertiver, het Cedar, het Guaiac Hout en de Patchouli worden opgefrist door citrustonen van Citroen en Bergamot van de topnoot. Nootmuskaat en Piment zorgen voor een mooie kruidige tonen die de geur 'verwarmen' en de Musk zorgt er voor dat het parfum nog iets meer pit krijgt.

Het parfum is geschikt voor zowel overdag als in de avonduren en is tevens te gebruiken in elk jaargetij. Het is een veelzijdige geur, maar zeker niet saai!

Dit parfum is gecategoriseerd als houtachtig aromatische geur.

verpakking en verkrijgbaarheid

De Dueto Parfums, muv van de Bijou geuren, zitten in identiek gevormde flessen. Deze flessen hebben een cilndervorm, waarvan de bovenzijde smaller toeloopt. De doppen hebben een conische vorm, die naar boven toe wijder uitlopen.

Voor de Citiver variant is gekozen voor een transparant groene fles en een zwarte dop. De  bedrukking van de fles is gedaan is metallic zilver, en de geurnaam in metallic groen.

De bedrukking bestaat naast de merknaam en de parfumnaam ook uit een opsomming van vele grote wereldsteden, waarmee ze laten zien dat ze zich richten op een wereldwijd publiek.

De groene kleur is een uitstekend gekozen voor dit parfum. Vetiver zorgt immers samen met het Cedar Blad voor een groene 'plantaardige' geur in dit parfum.

Bij de aankoop zit de fles verpakt in een kartonnen doos met dezelfde bedrukking als de fles.

Dueto Parfums maakt Niche parfums, wat inhoud dat ze een exclusief karakter hebben en dus niet verkrijgbaar zijn bij de reguliere parfumeries. Wel zijn de parfums verkrijgbaar bij de exclusievere parfumhuizen en online, onder andere via de webshop van Dueto Parfums.

De prijs voor dit parfum, met een inhoud van 100 milliliter, is €95,00.

MensScene heeft ook een review geschreven over Uber, een andere geur van Dueto Parfums, klik hier om deze te lezen.

MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close