Dr. Hauschka – Gezichtslotion

DR. HAUSCHKA 

GEZICHTSLOTION

 

versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid

Dr. Hauschka, misschien niet het meest bekende merk onder jullie, maar het is zeker een merk dat zich al vele jaren bewezen heeft!

Hun producten worden ontwikkeld met behulp meer dan 70 jaar kennis en ervaring enmet behulp van volledig natuurlijke, organische en bio-dynamische plantaardige ingrediënten.  Dr. Hauschka biedt u de beste verzorging die uw huid kan vragen.

We laten u in dit bericht zien wat de producten van Dr. Hauschka zo bijzonder maakt en wat het verhaal achter het merk is. Natuurlijk bekijken we ook wat deze gezichtslotion zo bijzonder maakt en wat het voor uw huid kan doen!

Productomschrijving

Dr. Hauschka  omschrijft het product als:

Dit gezichtslotion stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid op een zachte manier. Het zorgt voor een rozige teint met een frisse uitstraling. Gezichtslotion is de ideale versterkende basisverzorging voor de normale, droge, gevoelige huid en de huid die behoefte heeft aan regeneratie. Toverhazelaar en wondklaver bevorderen de stofwisseling van de huid en zorgt voor een frisse, vitale uitstraling. Gezichtslotion reguleert de vochtbalans en stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid.

Over Dr. Hauschka

Eens pionier, altijd pionier

Sinds 1935 ontwikkelt WALA Heilmittel GmbH producten uit de natuur. In het begin was het bedrijf WALA een pionier en avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. De snelle technische ontwikkelingen leken het denken in het grotere geheel te hebben verdrongen.

Maar niet overal. Vooral antroposofische artsen waren enthousiast over het ritmische procédé, dat Rudolf Hauschka had ontwikkeld. Dankzij deze methode is het mogelijk natuurlijke geneesmiddelen zonder alcohol te produceren. De vraag naar zijn producten moedigde Hauschka aan om in 1935 de firma WALA in Ludwigsburg op te richten. Na enkele omzwervingen vestigde het bedrijf zich  in 1950 in het dorpje Bad Boll/Eckwälden, waar het bedrijf  tot op de dag van vandaag is gevestigd.

Cosmetica als verzorgende aanvulling

Rudolf Hauschka speelde al langer met de gedachte een eigen cosmeticalijn te ontwikkelen. De huid is immers ons grootste orgaan, natuurzuivere verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te verzorgen en te herstellen. Maar pas nadat hij kennis had gemaakt met de Weense  Elisabeth Sigmund, die bij WALA ingrediënten bestelde voor het ontwikkelen van eigen cosmeticaproducten, namen zijn ideeën concrete vormen aan. Elisabeth Sigmund reisde naar Eckwälden en werkte samen met de geneesmiddelenexperts aan formules voor een gezichtsverzorgingslijn. Samen ontdekten ze geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen. En ze creëerden geurmengsels van natuurlijke, etherische oliën.

In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en in 1971 leidde Elisabeth Sigmund de eerste Dr. Hauschka Therapeut op.

“In die tijd was ik met deze ideeën over natuurcosmetica een ware rebel.” (Elisabeth Sigmund)

Dr. Hauschka Cosmetica voelt zich nog steeds verbonden met de pioniersgeest van de oprichtingsfase: in 1999 presenteerde het bedrijf een complete make-uplijn – met natuurlijke ingrediënten en een receptuur die niet alleen schminkt, maar tegelijkertijd ook verzorgt. In 2009 werd de cosmetica uitgebreid met mondverzorgingsproducten onder de merknaam Dr. Hauschka Med.

Dr. Hauschka assortiment voor mannen

Kwaliteiten

Ingredienten

  • natuurzuivere en biologische cosmetica, NATRUE gecertificeerd
  • bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen
  • bevat geen minerale oliën, siliconen en PEG
  • dermatologisch getest op verdraagzaamheid
  • is dierproefvrij
  • grondstoffen zijn zoveel mogelijk afkomstig van gecontroleerde biologische teelt of biologisch-dynamische teelt en Fair Trade projecten

Water (Aqua), Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Hamamelis Virginiana (toverhazelaar) Bark / Leaf Extract, Parfum (Parfum), Linalool *, Citronellol *, Geraniol *, Limonene *, Citral*.

* bestanddeel van natuurlijke etherische oliën

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing vermeld:

' Spray de gezichtslotion ’s ochtends en ’s avonds na de reiniging op het gezicht en de hals en druk de lotion zacht in.'

'Mannen adviseren we na het scheren de gezichtslotion te gebruiken.'

De lotion is geschikt voor de normale, droge en gevoelige huid.

Onze ervaring

Voor ik mijn ervaringen vertel met het product, zal ik eerst iets meer vertellen over het doel van een lotion (ook wel toner genoemd). 

Mannen laten het gebruik van een lotion vaak achterwege, wat zonde is! De lotion zorgt niet alleen voor extra verzorging van de huid, maar heeft ook nog andere positieve invloeden op de gezichtsverzorging. Het hoofddoel van een goede lotion is het zorgen voor een betere opname van de actieve bestanddelen van de (dag)crème. De lotion zorgt ervoor dat de verhoogde PH-waarde van de huid (door het wassen met een gezichtsreiniger en water) weer wordt geneutraliseerd, waardoor de huid de actieve bestanddelen makkelijker opneemt en tevens de natuurlijke huidbarrière behouden blijft.  Daarnaast bevatten veel lotions (ook deze van Dr. Hauschka) stoffen die de stofwisseling van de huid stimuleren en die de vochtbalans herstellen.

De gezichtslotion van Dr. Hauschka is een fris ruikende geel/oranje lotion welke door de pompflacon makkelijk in gebruik is. 3x sprayen is voor mij voldoende om mijn gezicht egaal te bevochtigen. Het sprayen geeft een heerlijk verfrissend gevoel!  De lotion moet in de huid 'gedrukt' worden, dit doe ik door zacht op de huid te tappen met mijn vingertoppen. De lotion trekt snel in de huid, waarna ik gelijk merk dat het trekkerige gevoel na het wassen wegtrekt en mijn huid zacht wordt.

Het aanbrengen van een crème na de lotion gaat merkbaar anders. Zelfs volle rijke crèmes lijken sneller in te trekken en een minder 'vette' look achter te laten. Ook voelt mijn huid nog zachter en soepeler dan zonder gebruik van de lotion.  Tijdens het testen heb ik de laatste weken de Kweepeercrème van Dr. Hauschka gebruikt, wat voor mij een zeer fijne combinatie is. (Alles over deze crème vindt u hier)

Ook na het scheren geeft de lotion een heerlijke verkoeling en verzorging van de huid! Het kalmeert de huid vrijwel direct!

Na het sporten, of tijdens een warme dag is het product heerlijk verkoelend om de lotion te gebruiken. Gewoon 1x sprayen in het gezicht, verkoeld en verfrist enorm! Wellicht geen omschreven doel voor het product, maar zeker het proberen waard.

Verpakking en verkrijgbaarheid

De lotion zit in een sprayflacon van helder glas met een chroomkleurige spraypomp. Op de voorzijde zit een etiket met het bedrijfslogo en de de productbaan. Het geheel wordt verfraaid met een oranje baan, welke te zien is op ieder product van Dr. Hauschka. 

De flacon zit bij aankoop in een wit doosje, waarnan de voorzijde hetzelfde uiterlijk heeft als de flacon. De achterzijde vermeldt de verdere informatie zoals de werking, de gebruiksinstructies en een overzicht van de bestanddelen.

De producten van Dr. Hauschka zijn in Nederland verkrijgbaar via de webshop van Dr. Hauschka, en verschillende overige verkooppunten welke u HIER kunt vinden.

De Gezichtslotion is verkrijgbaar voor de prijs van slechts €23,50 voor de 100ml variant, voor de reisflacon  met 10ml betaald u  €3,65.*

*op het moment van schrijven

Wij hebben ook de Kweepeer crème van Dr. Hauschka  mogen testen, de perfecte aanvulling op deze gezichtslotion.
Wij verwijzen u dan ook graag naar de betreffende review.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close