Bone Crusher – Hair Pomade

BONE CRUSHER

HAIR POMADE

 

Van zeep naar vaseline

Pomades doen me denken aan de vetkuiven uit de jaren 50 en 60, maar ze werden al veel eerder gebuikt. Al tijdens het Romeinse tijdperk werd pomade gebruik, al bestond het toen uit geheel andere ingrediënten. De hoofdbestanddelen veranderden van zeep, naar berenvet en vervolgens volgden bijenwas, reuzel en vaseline.

Na de vetkuif werd de vraag naar pomade kleiner, maar sinds de komst van de hipsters is het gebruik weer flink toegenomen. Zij maken de kapsels uit de uit de jaren 60 weer helemaal hip, waarbij een goede pomade niet mag ontbreken.

In dit bericht bespreken we de Pomade van het merk Bone Crusher. Bone Crusher is een Duitse onderneming die startte in 2012 en de eerste pomade in 2013 op de markt bracht. In een korte tijd is hun pomade uitgegroegd tot klassieker in de internationale pomade-branch en heeft het fans over de gehele wereld.

bone crusher hair pomade grooming men beatyblog

 

WAT KAN JE VERWACHTEN

Bone Crusher omschrijft de Hair Pomade als:

'Het is een met de hand gemaakte pomade waarbij innovatieve en traditionele waarden als geen ander product gecombineerd worden.
Gemaakt volgens een geheim recept en volgens Europese cosmetische regelgeving.
Dit alles tegen een redelijke prijs.'

 

bone crusher hair pomade grooming men beatyblog

INGREDIENTEN

vaseline
bijenwas
lanoline
amandelolie
menthol
parfum
citral
limoneen
citroengras kruidenolie
geraniol
linalool

HOE TE GEBRUIKEN

De Pomade van Bone Crusher is een pomade op oliebasis en breng je bij voorkeur aan op droog haar. In te vochtig of nat haar zal de pomade, door het water, geen goede grip op het haar krijgen, hierdoor is het haar het minder goed in model te krijgen is en zal het minder lang in model blijven.

Wrijf de pomade tussen je handen en breng het egaal aan over het haar. Het is belangrijk hierbij de aanzet niet te vergeten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het met grijpende bewegingen in het haar aanbrengen of een hanenkam maken terwijl je het aanbrengt. Indien nodig kan je het met een kam egaler verdelen over het haar.

Als het dan goed verdeeld is, dan kan het haar in het gewenste model gebracht worden.

 

Mijn ervaring

Ik weet zeker dat iedereen, die dit blikje voor het eerst opent, er aan zal ruiken. Al bij het openen van het blikje komt een frisse citroen geur vrij, waar je wel meer van wilt ruiken. De geur is vrij sterk en blijft vrij lang zijn geur afgeven tijdens gebruik.

De pomade is stevig en voelt iets plakkeriger aan in de hand dan ik ben gewend, dit lijkt misschien negatief te klinken, maar dat is het niet. Doordat het plakkeriger is, is makkelijker en egaler in het haar aan te brengen. Wel merk ik dat het inderdaad veel makkelijker verdeeld in droog haar dan in vochtig haar.

Mijn haar is na het aanbrengen van het product nog goed door te kammen, zodat het makkelijk in model te brengen is. Het geeft je haar een lichte glans en langdurige hold. Het wordt terecht een heavy hold pomade genoemd.

Het product is met een goede shampoo uit te wassen, maar het gaat makkelijker met een speciale shampoo voor pomade gebruikers, zoals bijvoorbeeld de DAX remove shampoo.

Conclusie: een heerlijk ruikende pomade, die makkelijk in gebruik is en je haar goed en langdurig in model houdt.

 

Verpakking en Verkrijgbaarheid

De Pomade van Bone Crusher zit in een zilverkleurig rond blikje met een schroefdeksel. De deksel is voorzien van een groot etiket waarop een grote schedel te zien is, onderdeel van de huisstijl van Bone Crusher, en de merk-en productnaam. Het heeft een 'old school', stoer en mannelijk uiterlijk, wat natuurlijk perfect past bij de doelgroep. Op de onderzijde is ook een etiket aangebracht welke onder andere de ingrediënten en de inhoud in milliliters weergeeft.

De producten van Bone Crusher zijn verkrijgbaar bij verschillende online mens grooming sites en de webshop van Bone Crusher. Het blikje met een inhoud van 120ml kost op moment van schrijven gemiddeld €14,90.

MensScene heeft ook een review geschreven over de Hair/Beard Oil van Bone Crusher, klik hier om deze te lezen.

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf
De beoordeling is op basis van eigen ervaring , zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close