Bijan – Bijan Men

BIJAN
BIJAN MEN 

 

De eerste de beste?

Bijan, een merk dat wellicht niet bij iedereen een lampje doet branden, toch is het een merk dat al bestaat sinds 1976.

De eigenaar Bijan Pakzad opende drie jaar nadat hij vanuit Iran naar Amerika kwam, zijn bedrijf House of Bijan. Een luxueus modehuis welke alleen op afspraak te bezoeken is. Het is een van de duurste winkels ter wereld, welke bezocht wordt door de meest (invloed)rijke personen. 

Bijan is de enige ontwerper van mannenkleding ter wereld die pakken, overhemden, stropdassen, schoenen, sjaals, juwelen, horloges, aktetassen, koffers en geuren voor de klant ontwerpt en fabriceert, om de klant op deze manier van top tot teen te kleden en te voorzien van accessoires.

De eerste geur die geïntroduceerd werd door Bijan, kwam op de markt in 1981. Destijds in een gesigneerde en genummerde kristallen Baccarat-fles. Nu zijn hun geuren verkrijgbaar in een wat minder exclusieve fles, maar daardoor is het betaalbaar geworden voor een veel groter publiek.

Deze review gaat over de Bijan Men van Bijan. Deze eau de toilette werd in 1987 geïntroduceerd en bleek een groot succes!  

 

Geurbeschrijving

Bijan Men zou ik omschrijven als een geur, waarbij direct na het opspuiten de geuren van bergamon en rozemarijn, maar ook zeker lavendel de boventoon voeren. Het geheel zorgt voor een  een mannelijke, zeep-achtige, start van de geurbeleving.

De topnoot blijft vrij lang aanwezig, maar naar enige tijd wordt de geur wat warmer. Heel licht komen er geurtonen van nootmuskaat, vertiver, patchouli en sandelwood bij.

De basisnoten komen laat aan bod, en net als de hartnoten zijn ze licht te ruiken. De geur word nog iets warmer, nu ook wat musk, eikenmos, amber en licht vanille is op te merken.

De topnoten blijven in deze eau de toilette de gehele geurbeleving goed te ruiken, maar de geur is daardoor zeker niet saai!

Bijan Men eau de toilette is geclassificeerd als een oriëntaalse, fougère geur.

 

Van zeer exclusief naar bereikbaar

1981

Bijan first bottle
Baccarat kristallen fles


Hiernaast zijn de verschillen in fles goed zichtbaar. De eerste geur die ze uitbrachten was erg exclusief en uniek. Het werd verkocht in genummerde uitgaven van Baccarat kristal, tegen een aanzienlijke prijs.

 


Tegenwoordig is het Baccarat vervangen door glas en kunststof. De fles die hier getoond word is een model dat Bijan voor meerdere geuren gebruikt. Door de fles van glas te maken, werd 'massaproductie' mogelijk, wat de prijs aanzienlijk deed veranderen.

1987

Bijan for men by Bijan
Glazen fles

 

Verpakking en verkrijgbaarheid

Bijan Men zit in een fles die Bijan voor meerdere geuren gebruikt. De fles is van glas en heeft als vorm een  glazen ring. Het glas is licht gesatineerd, en bevat onderin de woorden; Bijan Men. De dop is van wit kunststof en is geïnspireerd op een tulband, wat de herkomst van de eigenaar The House of Bijan prachtig symboliseert.

Bij aankoop zit de parfum in een zwarte doos, waar in wit de merknaam op is aangegeven. Het geheel oogt modern maar stijlvol.

Nu Bijan de geuren beschikbaar gemaakt heeft voor een groter publiek, door de prijs en exclusiviteit aan te passen, zijn de geuren verkrijgbaar bij verschillende parfumhuizen wereldwijd. Ruim 50 landen verkopen de parfums van Bijan.

Online is de eau de toilette makkelijker online dan in een reguliere parfumerie te vinden. Wellicht vanwege de huidige lage prijsstelling of doordat de geur al in 1987 op de markt kwam.

Na dit hele verhaal bent u wellicht benieuwd naar de kosten van deze eau de toilette. De prijs van een fles met een inhoud van 75ml is op het moment van schrijven 'slechts' €21,70.

 

VOOR MEER INFORMATIE

Dit bericht gaat over een product dat is gesponsord door het merk/bedrijf.
De beoordeling is op basis van eigen ervaring, zonder enige inbreng van het merk/bedrijf.

Delen via:


Close